Kawasaki – en klassiker

Kawasaki Aircraft tillverkade initialt motorcyklar under namnet Meguro Men efter att Kawasaki köpte en motorcykelfabrikant, Meguro Manufacturing, med vilken de hade varit i partnerskap. Blev detta så småningom Kawasaki Motor. Vissa tidiga motorcyklar visar ett emblem med Kawasaki Aircraft på bränsletanken. Under 1962 utvecklade Kawasakis ingenjörer en fyrtaktsmotor för små bilar. Sedan överförde ingenjörerna till Meguro-fabriken för att arbeta med Meguro K1 och SG, en 250CC med en cylinder. 1963 fusionerades Kawasaki och Meguro för att bilda Kawasaki Motorcycle Co. Kawasaki motorcyklar från 1962 till 1967 använde ett emblem som kan beskrivas som en flagga inom en vinge. Arbetet fortsatte på Meguro K1, en kopia av BSAs A7 500 cc vertikal twin. K1 exporterades till USA för ett test som svar på den växande amerikanska marknaden för fyrtaktsmotorcyklar. Först avvisades den för att den var helt enkelt för klen.

Exportsuccé efter slit

En klassiker i nytt utförande

Resten är som man brukar säga historia och flera miljoner människor världen över känner till Kawasaki. Det som är synonymt med motorcyklar är även att man behöver en ordentligt försäkring på dem då det är vanligare att motorcyklar är med om olyckor än bilar. När olyckan är framme vill du verkligen inte vara utan en försäkring utan det är något du behöver för att kunna köra din motorcykel med ett lugn. https://www.zmarta.se/ är sajten för dig som vill jämföra försäkringar. Det är en förutsättning med en bra försäkring för att kunna köra sin motorcykel med ett lugn.

En ny klassiker

Vid mitten av 1960-talet exporterade Kawasaki äntligen ett måttligt antal motorcyklar. Kawasaki H1 Mach III 1968, tillsammans med flera enduromotorcyklar för att konkurrera med Yamaha, Suzuki och Honda, ökade försäljningen av Kawasaki-enheter. För att hedra sina rötter och sina klassiker på Kawasaki har nyligen släppt en modern retromodell. Det är en uppenbar flirt med sin rika historia, fast i ett nytt modernt utförande som är helt unik! Enligt ryktena så har de jobbat hårt med att få den låta som förr vilket är riktigt fascinerande!