Suzuki

Suzuki är en av de fyra största tillverkarna av motorcyklar i Japan, tillsammans med Honda, Yamaha och Kawasaki. Precis som flera av de andra japanska motorcykeltillverkarna har Suzuki en lång historia, som börjar med något helt annat än motorcyklar eller bilar, nämligen vävstolar. När Suzuki bildades år 1909 gick deras verksamhet med andra ord ut på att tillverka vävstolar. Tack vare den omfattande silkesindustrin i Japan gick affärerna lysande, och Suzuki började se sig om efter andra marknader för att utöka företagets verksamhet. Han bestämde sig för att bilindustrin var värd att satsa på, och redan två år efter att projektet startade år 1937 hade företaget tagit fram flera prototyper till små bilar.

Det var dock inte förrän bomullsmarknaden kollapsade år 1951 som Suzuki satsade på biltillverkning i större utsträckning. Det första fordonet som Suzuki tillverkade var en cykel med en liten motor som kallades ”Power Free”. Här kan alltså fröet till Suzukis motorcyklar sägas ha såtts, och redan tre år senare, 1954, tillverkade Suzuki 6 000 motorcyklar i månaden.

Idag finns många fina Suzuki-motorcyklar på andrahandsmarknaden såväl som hos motorcykelhandlare. Om du har hittat ett fint objekt som du skulle vilja slå till på innan det säljs till någon annan, men du saknar några tusenlappar för att ha råd, ska du gå in på Freedomfinance.se, där du enkelt kan låna pengar. På det sättet kan du betala tillbaka pengarna när du redan sitter på din Suzuki och njuter av fartvinden.