Komplettera motorcykeln med en bil

Inledningsvis måste klargöras att en bil självfallet aldrig kan ersätta en motorcykel – aldrig någonsin. Att köra motorcykel är en passion och en livsstil. Att köra bil innebär att man transporterar något eller någon, ingenting annat. Bilen är ett verktyg, om än ett mycket användbart sådant. Det gäller framförallt för de av oss som lever på den övre norra delen av vårt jordklot, där vädrets makter kanske inte alltid visar sig från sin bästa sida. Många motorcykelentusiaster väljer därför att även ha en bil i sitt garage.

Ny eller begagnad bil?

När man köper en ny bil har man oftast inte några större problem, i vart fall inte under de första åren. Skulle några problem uppstå omfattas dessa i regel av nybilsgarantin. Emellertid kostar det en slant att köpa en ny bil och det gäller att antingen ha ett välfyllt bankkonto eller en mycket god kreditvärdighet för att kunna förverkliga drömmen om en ny bil.

En begagnad bil är betydligt billigare i inköp men samtidigt får man ofta ett antal problem på köpet, framförallt om man köper en äldre begagnad bil. Då får man räkna med återkommande verkstadsbesök och reparationer. Köper man å andra sidan en begagnad bil med endast ett eller ett par år på nacken kan man göra en riktigt bra affär. I princip kan man få fördelarna med en ny bil men till priset av en begagnad sådan.

Oavsett om man väljer att köpa en ny eller begagnad bil så bör man göra köpet från en väletablerad bilfirma. Då kan man känna sig trygg med sitt köp och skulle det bli några bekymmer vet man vem man ska kontakta för att få hjälp. En populär bilfirma med ett mycket gott rykte är Holmgrens Bil https://www.holmgrensbil.se/bilar-till-salu/ som säljer såväl nya som begagnade bilar. Som regel har de ständigt mer än 1 500 bilar i lager för försäljning, varför det finns en bil för till och med den mest kräsne köparen, även en motorcykelburen sådan.

Modeller för att använda bilen som ett bruksfordon

De flesta motorcykelentusiaster väljer att köpa en bil för att använda den som bruksfordon. Kombimodeller är därför ett populärt val bland många motorcykelburna bilägare. Det finns gott om utrymme och den som har familj får plats med både barnvagnen, barnens leksaker och annan utrustning allteftersom barnen kommer upp i tonåren.

Att köra bil med stil

Även om bilen inte kan ersätta motorcykeln är det faktiskt möjligt att köra bil med både stil och klass. Det är självfallet inte fråga om samma stil och klass som när man flyter fram på två hjul i form av en klassisk modell från Triumph eller Royal Enfield, men det är en bit på vägen. Klassiska bilmodeller för en ”biker” som vill behålla stilen även när hen färdas i en bil är till exempel äldre modeller från Aston Martin eller Bentley. Även en klassisk Volvo P1800 får anses falla under denna kategori. Väljer man någon av dessa modeller möts man oftast med respekt, även i motorcykelkretsar.