Så här arrangerar du motorcykelmässa

Är du ett stort fan av motorcyklar och funderar på att bjuda in till mässa eller utställning? Då har du hittat rätt. Här får du nämligen några smarta tips som hjälper dig att komma igång samt genomföra projektet.

Allt från regler och licenser till praktiska entreprenadmaskiner för att anpassa miljö och område. Börja i rätt ordning, läs den här artikeln!

Starta företag

Det mest optimala upplägget om du ska arrangera en motorcykelmässa eller utställning är att bedriva projektet som ett företag. På så vis kan du exempelvis köpa in entreprenadmaskiner och anställa medarbetare i företaget under projektets gång. Ett tips är att börja i mindre skala som enskild näringsidkare för att sedan eventuellt byta till aktiebolagsform om eventet är tänkt att fortgå som projekt.

Investera rätt från start

Inför ett event behöver du ett startkapital från vilket du kan ta pengar för att göra nödvändiga investeringar. Beroende på projektets storlek kan det här exempelvis vara att köpa entreprenadmaskiner. Med egna entreprenadmaskiner kan du lättare anpassa, bygga och förbereda inför eventet. Samma sak gäller marknadsföring som är viktigt i tidig fas och här behöver du kapital för att synliggöra eventet i rätt sammanhang. Det kan exempelvis vara lokal reklam på radio eller synlighet på potentiella sajter inom MC-världen.