att köpa motorcykel – så går du tillväga


Funderar du på att köpa dig en motorcykel? Då har du troligtvis även funderat på om det är en ny eller en begagnad som du bör införskaffa dig. Att stå i valet och kvalet mellan ny eller begagnad är väldigt vanligt. Man får många fördelar med att köpa nytt, men även många fördelar med ett andrahandsalternativ. Här kommer du att kunna läsa om hur du går tillväga för att köpa en ny respektive begagnad motorcykel på bästa och smidigaste sätt.

Ny motorcykel

Är du på jakt efter en ny motorcykel kommer du inte ha speciellt svårt att hitta en, speciellt inte om du vill köpa en direkt från affären. Det enda du behöver göra är att leta rätt på din närmaste motorcykelhandlare och därefter titta igenom sortimentet och se om det finns en mc du vill ha. Tack vare den moderna tekniken kan du idag använda dig av internet för att först se vilka motorcyklar som finns tillgängliga. Är du på jakt efter en ny motorcykel har du troligtvis redan ställt in dig på en specifik modell och det är inte säkert att din lokala motorcykelhandlare har just en sådan på lager. Du kanske till och med vill få den specifikt designad, precis som du kan designa egna kläder eller muggar hos printer.se på nätet. Ett tips är att inte agera för fort. Åk gärna runt till flera olika handlare innan du väljer och ha lite is i magen.

Begagnad motorcykel


Att köpa en begagnad motorcykel är inte heller speciellt svårt, men här finns det en hel del fler saker som du måste tänka på. Du kommer t.ex. att kunna använda dig av mängder med olika annonssidor på nätet för att hitta privatpersoner eller företag som vill sälja begagnade motorcyklar. Har du tänkt att finansiera din motorcykel med hjälp av ett lån kan det vara bra att välja en sajt som erbjuder delbetalning på dina köp.

Det finns två saker som är extra viktigt att tänka på när man köper en begagnad motorcykel. För det första måste du se till att kontrollera motorcykeln noga, t.ex. genom att provköra den och säkerställa att den är hel och fungerande. Det andra är att du måste se till så att själva köpet sker på ett schysst sätt. Du bör aldrig betala för din motorcykel i förväg, inte ens handpenning. Betalningen ska ske först när ni har skrivit under alla papper och motorcykeln är “i dina händer”. Tyvärr är det inte ovanligt att människor försöker att svindla, speciellt online. Är du osäker på vad det är som du bör ha koll på kan du alltid ta med dig en annan mc-kunnig person. Som alltid är fyra ögon bättre än två.